Gezond en wel aangekomen - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Sytske - WaarBenJij.nu Gezond en wel aangekomen - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Sytske - WaarBenJij.nu

Gezond en wel aangekomen

Door: Sytske

Blijf op de hoogte en volg Sytske

04 Februari 2007 | Tsjechische Republiek, Praag

Ben afgelopen vrijdag vertrokken met maar 6 kilo overgewicht. Al had ik gehoopt dat t minder zou zijn..

Was al na anderhalf uur in Praag en zat nog geen 2 uur na vertrek in mijn nieuwe huis! Erg bizar!

Ik kan de eerste week in het huis van Shisa's ouders wonen. (Shisa is de man/vriend van Kaca). Dit is erg lief en hij heeft zelfs geregeld dat ik in het huis van een vriend kan voor 2 maanden als het huizen vinden niet opschiet. Ze waren allemaal heel blij me te zien al viel ik midden in de verjaardag van Kaca. Wist wel dat ze ergens in februari jarig is, maar niet dat t vandaag was... Gelukkig had ik kado's bij me!

Viki (dochtertje van Kaca en Shisa) is nog schattiger geworden. Op vrijdag durfde ze me niet aan te kijken, maar nadat ik op zaterdag had geopperd dat een makkelijker manier voor Sytske, Sisi is roept ze me de hele dag. Ik moest haar zelfs haar flesje brengen voor ze ging slapen gister, een enorm privilege! En ze corigeert mijn Tsjechisch ook heel handig.

Ik werd trouwens opgehaald door Marta van het uitzendburo en die was erg vriendelijk, hopelijk is dat een goed voorteken want morgen is mijn eerste werkdag. Ben echt enorm benieuwd naar wat t allemaal inhoudt (als ik niets vind heeft Kaca me al een baan aangeboden in Tsjetsjenie, supercool! Grapje! Maar wie weet waar ik nog terechtkom..)Vrijdagavond heb ik aardappels geschild voor de aardappelsalade voor het feest de volgende dag. Op zaterdag ben ik ondergedompeld in het familiefeest van Kaca. Er werd erg veel Tsjechisch gesproken maar gelukkig ging t alleen over de kleintjes dat kon ik wel volgen. En gesmuld van allerlei lekker Tsjechisch eten! Knoflooksoep, broodjes met zelfgemaakte dipjes, karbonaty en een verrukkelijke chocoladetaart. Vanochtend hebben we gezwommen (Viki, Shisa, Kaca en ik). Viki kan sinds ze in Sri Lanka heeft gewoond geweldig zwemmen, weliswaar met een zwembandje om r middel maar ze is nog maar 2,5.

Nu ben ik terechtgekomen in een Russisch! internetcafe met stugge Russen aan wie ik heb gevraagd of ze Engels spreken (ja) maar de thee die ik heb besteld is er nu nog steeds niet. Maar goed voel me wel thuis wonderlijk genoeg. Laat zsm meer weten als ik een adres heb en wat ik van mijn nieuwe werk vind!

dikke zoenen vanuit zonnig Praag!

• 04 Februari 2007 - 16:08

Renske:

Hee Syts,

Inderdaad bizar dat je nu ineens in Praag zit! Het is zo eenzaam op de pont;-). We komen je snel opzoeken!

X

• 05 Februari 2007 - 10:39

Ineke:

Ha die Syts!

Fijn dat je goed bent aangekomen en dat je start positief was. Vandaag je eerste werkdagje - ik ben benieuwd wat je nu eigenlijk gaat doen...! ;)

Tot snel!
    X Ineke

• 05 Februari 2007 - 13:18

Simone:

Hoi Syts!
    Had je email gekregen met je afscheidsfeestje, maar stom genoeg niets teruggestuurd. Wat gaaf dat je in Praag woont nu!
    Hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben!
    (Wist niet dat jij Tsjechisch sprak?) Misschien kom ik als ik weer terug ben van Tenerife wel even kijken. Is het voor vast of kom je ook weer terug? En wat voor werk ga je doen? Ik lees het vast wel binnenkort.

Heel veel succes en plezier in ieder geval en ik ga je weer online volgen! Liefs Simone

• 05 Februari 2007 - 16:58

Dilia:

Ha lieverd!

Wat goed om te horen dat je veilig en wel bent aangekomen! Ik kijk uit naar je avonturen en kom je gauw opzoeken als je een beetje gesetteld bent.

Ben ook benieuwd naar de foto's van je feestje trouwens.. :-)

Veel plezier!
    Dilia

• 06 Februari 2007 - 10:26

Pap & C:

Nou dat klinkt allemaal goed. Stuur maar gauw een paar fotoos.

• 06 Februari 2007 - 19:23

Rineke:

hoi Sytske,

Wat vliegt de tijd. Eerst is het nog een ver-weg-plan, en nu zit je er al. Als alles meezit, kom ik je opzoeken. Dat lijkt me supergaaf Verder zal ik je postings trouw lezen, je schrijft nog altijd heel vermakelijk. Ga zo door.

Liefs, Rineke

• 07 Februari 2007 - 12:30

Laura:

Hee lieverd,

Super dat we elkaar nog even in NL hebben gezien. Hoop dat je leuk werk en leuke collega's hebt/krijgt, eerste weekend heb je in ieder geval weer overleefd met veel plezier. Dikke pluim!

Groeten uit een weer warmer wordend China

• 07 Februari 2007 - 22:12

Liselot:

Hi meisie,
    Wat een verhalen alweer. Ben benieuwd hoe het met je werk gaat daar. Hier is alweer een weer alarm afgegeven voor morgen, dus geniet nog maar lekker van de zon.
    Liefs Liselot